TSD Piatra Neamt

miercuri, 24 aprilie 2013

DE LA RADACINA



ACTIUNE DE PLANTARE A PUIETILOR IN CADRUL PROGRAMULUI 
”DE LA RADACINA”- EDITIA A II-A PIATRA NEAMT



             In cadrul actiunilor dedicate Lunii Padurii (15 martie-15 aprilie 2013) s-a derulat programul de plantare a puietilor pe raza Ocolului Silvic Vaduri. Acest program a urmarit plantarea unor puieti, meniti sa protejeze eroziunea solului si a mediului inconjurator.

             Impreuna cu membrii ASOCIATIEI SENS CIVIC si elevi ai liceelor din municipiu, un grup de pensionari social-democrati din municipiu au plantat puieti de molid, paltin de padure si frasin. Actiunea a avut loc In ziua de 16 aprilie 2013 la unitatea de productie Pangaracior si s-a finalizat cu plantarea a 2500 de puieti pe aproximativ jumatate de hectar de teren.

             Pensionarii s-au bucurat ca au putut participa la aceastA actiune, desi vremea a fost nefavorabila, iar terenul pe care s-au plantat puietii a fost greu de urcat.

Ospitalitatea gazdelor, Ocolul Silvic Vaduri, respectiv dl.Dumitru Munteanu, a compensat aceste dificultati, participantii fiind serviti cu ceai cald, placinte si cafea. La finalizarea actiunii l-i s-a multumit, si, peste ani, pensionarii social-democrati se vor mandri ca acele mladite plantate de mana lor, vor fi copaci falnici ce vor ocroti mediul si preveni eroziunea solului.

                 Initiatorul actiunii a fost profesorul Ioan Popescu, iar responsabilul grupului, secretarul OPSD Piatra Neamt - Gabriela Diaconu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu