TSD Piatra Neamt

luni, 29 aprilie 2013

Ziua Veteranilor de Razboi



Pe 29 aprilie PSD Piatra Neamt a celebrat Ziua Veteranilor de Razboi. Titlul de “Veteran de razboi” a fost instituit in urma cu 111 ani, la 29 aprilie, de Regele Carol I, in baza prevederilor Conventiei de la Geneva din 1870 a statelor europene, in onoarea combatantilor acoperiti de glorie pe redutele Razboiului de Independenta.
Aceasta zi a devenit, din anul 2007, Ziua Veteranilor de Razboi.


Ziua Veteranilor de Razboi este o zi speciala, un moment de referinta pentru a cinsti si omagia venerabilii ostasi ai tarii, care au oferit de-a lungul timpului lectia demnitatii si a patriotismului.

Veteranii de Razboi au demonstrat ca  ” iubirea de tara este cea mai nobila virtute, pentru care merita si trebuie sa lupti pana la sacrificiul suprem”.


In cursul zilei de 29 aprilie, ministrul Apararii nationale, Mircea Dusa, si seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, participa la ceremonia militara de depuneri de coroane de flori cu prilejul Zilei Veteranilor de Razboi, la Monumentul Eroilor din Al Doilea Razboi Mondial (Universitatea Nationala de Aparare).


 




  sursa: militar.infomondo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu