TSD Piatra Neamt

vineri, 15 noiembrie 2013

Ziua Mondială a Diabetului


Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.
Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
           Evenimentul are ca scop să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general – cei care au persoane apropiate care suferă de această boală, publicul larg, profesioniștii din domeniul sănătății și autoritățile publice.
Organizația Femeilor Social Democrate din cadrul PSD Piatra Neamț, împreună cu TSD Piatra Neamț, a realizat o acțiune dedicată  Zilei Mondiale a Diabetului, în data de 14.11.2013, în centrul municipiului Piatra Neamț. Cu aceasta ocazie s-au înmânat cetațenilor  pietreni  baloane , pentru copii, și pliante , pentru adulți. Pliantele conțineau informații privind riscurile și efectele diabetului dar și câteva sfaturi privind modul în care poate fi  evitată îmbolnăvirea printr-un stil de viață și alimentație sănătoase.
La acțiune au participat membre ale OFSD Piatra Neamț și tineri din cadrul TSD Piatra Neamț sub coordonarea dnei Aurelia Simionică (președinte PSD Piatra Neamț) și a dnei Doinița Ciocan (președinte OFSD Piatra Neamț).

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu